• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Programy szczepień a zdrowie publiczne.

Dopełniając zakupów w okazałym supermarkecie, co niemalże jest koniecznym punktem zakupów realizowanym co jakiś czas, widzimy różne artykuły spożywcze zachwalane w marketingach jako super zdrowe, zawierające w sobie lub to szereg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niesłychanie szeroki asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki lub bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – znacznie więcej na witrynie ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego spożywania pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości doskonałe dla zdrowia, niemało mikroelementów, otrębów, jakie mają korzystny wpływ na skonstruowany przez nas układ trawienny. Niemniej jednak musimy uważać, decydując się na kupno chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy jedynie ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa często stosują takie triki, że dodają do pieczywa zwykłego, pszennego czy też żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika oraz wyprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób jedynie razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu żadnych wartości.

1. Tutoriale

2. Dowiedz się więcej

3. Dołącz teraz

4. Zobacz więcej

5. Wiadomości

Categories: Zdrowie

Comments are closed.